ONE OF THE POSTS

Almelo krijgt er een nieuw restaurant bij.

Almelo krijgt er een nieuw restaurant bij. Aan de Grotestraat opent binnenkort Efendi BBQ, in het pand waar eerder Pyramide zat. Bijzonder aan dit nieuwe restaurant is dat je aan je eigen tafel kunt barbecueën. Op kolen.

 

Restaurant voor zoon

De zaak wordt opgezet door Vedat Görgülü. Hij is ook de directeur van transportbedrijf ASR Logistics in Almelo. Vedat zet de zaak samen op met zijn compagnon Yunus Kaplan, die eerder in de marketing actief was.

Vedat heeft in de jaren 90 in diverse horeca in Almelo gewerkt. Efendi BBQ is de eerste horecazaak die hij zelf opzet. “Het restaurant doe ik voor mijn zoon. Over twee jaar mag hij het van mij overnemen”, zo vertelt Vedat aan ons.

 

Twee uur barbecueën

Wie komt eten bij dit restaurant krijgt een aantal schaaltjes met stukjes vlees op tafel. Dat vlees kun je zelf grillen op de kolen in een bak midden op de tafel. “Voor een vaste prijs kun je dan twee uur lang barbecueën.” Het is daarnaast ook mogelijk om ‘gewoon’ te eten of om eten af te halen. “Wij bieden Ottomaanse gerechten, de traditionele Turkse keuken. Dat vind je nergens in Twente. Ook staan er mediterraanse gerechten op de kaart. Genoeg te kiezen!”

 

De zaak gaat naar verwachting op 18 maart open. Op vrijdag en zaterdag is het restaurant geopend van 16.00 tot 04.00 uur, op maandag, woensdag, donderdag en zondag van 16.00 tot 23.00 uur. Op dinsdag is het restaurant gesloten.

 

Text: indebuurt.nl